Börja med dans

Dans behöver inte vara en avancerad hobby. Det är klart att vissa vill göra allt till en tävling, och för dem finns det gott om alternativ när det kommer till tävlingsdans. Men för oss som är mer inne på att bara ha skoj och få svänga lite på benen finns det förmodligen ännu flera alternativ. Det beror på att dans är en flexibel sysselsättning där det inte behöver finnas några regler.

Du kan dansa när du är hemma själv, eller dansa med dina barn. Det finns inget som hindrar dig. I ditt eget hem är det du själv som sätter gränserna och bestämmer musiken. Du kan fuldansa till techno eller köra en improviserad Nya Zeeländsk Haka-dans till tonerna av ett afrikanskt trumbeat. Eller återuppleva bröllopsvalsen med din partner. Ditt hus, dina regler. Här gäller verkligen att dansa så att alla ser.

Ett annat alternativ är att gå ut och dansa på ett uteställe. Om du går på ett ställe av typen diskotek kan vi rekommendera att prova att gå ut helt nykter. Om du överlåter rusdryckdrickandet åt de andra och övar på att hänge dig kan vi nästan lova att du kommer vara en av de bästa på dansgolvet. Och ingen kommer titta konstigt på dig, för de flesta andra kommer vara helt inne i sitt.

Ytterligare ett alternativ är att gå en kurs i styrdans. Det här är särskilt ett perfekt ställe för singelkillar att vara på eftersom det nästan alltid är ett överskott av kvinnor på de här kurserna. Även om du kanske inte vill träffa en partner primärt kommer du ha gott om danspartners att välja mellan. En danskurs är alltså ett bra ställe att lära känna folk som är på samma nivå som du när det gäller dans. Se till att välja rätt nivå bara. Om du är nybörjare – välj en nybörjarkurs. Efter att du har lärt dig grunderna kan du med fördel prova att gå ut på ett riktigt dansställe och testa dina nyvunna färdigheter i praktiken. Det är bara att gå fram till första bästa och säga ”Får jag lov”, och sen dansa loss!